18:30

Infjärden2/LIF2/HIF2

Referat: Unbyns IF - Infjärden2/LIF2/HIF2

Återigen seriefinal - denna gång hemma på Sporn mot Infjärden/Lillpite/Hemmingsmark. Samma poäng, samma målskillnad (typ).
Vi startar mad Marcus i mål, Kris, Werme, Patrik och JL i backlinjen. Adde, JS och Simon på mitten. Martin, Macke och Felix framåt. Avbytare var Robbs, Humlan, Tong, Burman.
Matchen börjar med att vi är väldigt passiva och avvaktande. Dom vinner alla första-touchar och dominerar tillställningen. Dock utan att skapa jättelägen. Vi slår bort en del när vi väl vinner boll, och krigar inte som vi vill. Tur att vi har ett försvar som återigen står pall.. i 15:e kan så Adde sticka in bollen på Macke som sin vana trogen inte gör nåt misstag. 0-1. I det läget knappast rättvist. Sakta börjar vi komma in i matchen mer och mer och kan etablera lite spel på deras planhalva med tillhörande chanser. i 35:e görs Simon ner och Adde snappar åt sig bollen, sticker fram den till JS som slingrar sig fram och lägger en strumprullar i krysset (mitt framför familjen). Dom fortsätter spela bra, men vi är stabila. I 38:e reducerar dom efter ett inspel som blir retur som dom trycker in. Surt för det kändes som vi kontrollerade tillställningen där.
Härligt då när Martin kan sticka in en lång skärare genom deras backlinje till Macke som på två tillstlag stänker in den i burgaveln. Paus.
I andra spelar vi bättre och dominerar matchen. Skapar flera chanser med Tong's snabbhet och fina inspel. Martin har en i stolpen. Macke, Simon mfl har rejäla chanser. Dom får en straff med 10 kvar och då känns det oroligt. Härligt då att se Mackan gå åt rätt håll och avvärja. Dom har en farlig hörna i slutet men vi reder ut matchen och kan gå in i omklädningsrummet och lyssna på Hasse...

John Strandberg vinner matchens lirare efter bra slit på mitten med bollvinster och bra bollleveranser. Dessutom krönt med ett mål. Marcus tar en straff, vilket alltid ger plus. Backlinjen som vanligt kanon. Det finns en anledning till att vi är i serietopp i år, och det är en backlinje som verkligen klickar. Idag kommer John L in och gör ett klockrent jobb så länge vaderna håller (55 minuter). Mittfältet stabila och med bra kamp. Framåt gör Macke två mål och kunde fått ihop nåt till, men leder seriens skytteliga - viktigt att ha i laget! Martin går från klarhet till klarhet. Felix startar och bidrar med några chanser. Tong gör kanske sin bästa halvlek där speed finns som vanligt och nu adderat flera fina inspel.